Lippukunta

Ilkan Partiolaiset ry on partiolippukunta eli partion paikallisyhdistys Ilmajoella. Lippukuntaamme kuuluu noin sata tyttöä ja poikaa.

Historia

Ilkan tytöt perustettiin Ilmajoelle vuonna 1932 ja tämän katsotaan olevan Ilkan Partiolaisten perustamisvuosi. Ilkan Pojat perustettiin joidenkin lähteiden mukaan paikkakunnalle vuonna 1919, mutta toiset lähteet sanovat, että poikalippukunta olisi tullut paikkakunnalle vasta 1930. Vuonna 1978 Ilkan Tytöt ja Ilkan Pojat yhdistyivät ja lippukunnan nimeksi tuli Ilkan Partiolaiset.

Huivi ja lippu

Ilkan Partiolaiset ry lippu

Lippukunnan lipussa on Jaakko Ilkan puumerkki, joita ympäröi lehvät.

Lippukunnan huivi on sininen, jossa on mustat kanttinauhat ja valkoinen Jaakko Ilkan -puumerkki. Jokainen uusi huivinomistaja ompelee itse huivimerkin. Ohjeet huivimerkkiin löytyvät täältä.

Viestintä

Partiolaisen perhe saavat ajankohtaista tietoa partion tapahtumista omalta johtajalta. Hän tietää parhaiten ryhmän kokoontumisista ja retkistä. Lippukunnan yhteisistä tapahtumista saa tietoa omalta johtajalta ja lippukunnan nettisivuilta. Lippukunnan yhteisistä tapahtumista saa tietoa myös huoltajien sähköpostilistalta. Sähköpostilistalle voi liittyä lähettämällä sähköpostia listan ylläpitäjä Sadulle osoitteeseen yllapito(at)ip.partio.net. Lisäksi lippukunnan Facebook-sivun kautta voi saada tietoa lippukunnan tapahtumista ja fiilistellä isompia tapahtumia valokuvien muodossa.